Mailing drukken

Mailing drukken

Een mailing drukken kan een effectieve manier zijn om je boodschap bij je doelgroep te krijgen.

Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het promoten van een product of dienst, het versturen van uitnodigingen, het informeren van klanten of het verspreiden van nieuws.

Het is een relatief goedkope manier van marketing, maar het vereist wel de nodige planning en zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat de boodschap goed overkomt.

Wij laten je zien waar je op moet letten bij het mailing drukken en hoe je ervoor kunt zorgen dat je boodschap opvalt tussen de vele andere poststukken die dagelijks worden ontvangen.

Professioneel een mailing drukken met een Excel bestand

Het drukken van een professionele mailing kan een uitdaging zijn, vooral als je een groot aantal brieven moet afdrukken en versturen. Ook bij kleine oplages kan dit een uitdaging zijn.

Gelukkig kun je gebruikmaken van Excel om dit proces te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat je mailings er professioneel uitzien en opvallen tussen andere poststukken. Wij leggen je uit hoe dit proces werkt en hoe het van belang is dat de NAW gegevens kloppen.

Maak een mailinglijst in Excel

Het eerste wat je moet doen is een mailinglijst maken in Excel. Het is belangrijk om alle NAW gegevens correct te vermelden, zodat je poststukken op het juiste adres aankomen.

Het is ook handig om een aparte kolom te hebben voor de aanhef, zodat je gepersonaliseerde mailings kunt sturen.

Controleer of de NAW gegevens goed zijn

Zorg ervoor dat de gegevens correct zijn en dat er geen typefouten of andere fouten in het adressenbestand staan. Het gebruik van adres verificatie tools kan je helpen om ervoor te zorgen dat de gegevens goed genoteerd worden.

Ontwerp je mailing

Nadat je een mailing lijst hebt gemaakt, kun je beginnen met het ontwerpen van je mailing in Excel.

Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de functie “Pagina-indeling” om de marges, oriëntatie en afdrukstand in te stellen. Daarnaast kun je ook de stijl van de tekst en het lettertype kiezen en eventueel een logo toevoegen.

Voeg een samenvoegveld toe

Om ervoor te zorgen dat elke brief gepersonaliseerd is, kun je een samenvoeg veld toevoegen aan je mailing. Dit is een variabele die automatisch wordt ingevuld met de gegevens uit je mailinglijst, zoals de naam en het adres van de ontvanger. Dit maakt je mailings persoonlijker en effectiever.

Print je mailing

Wanneer je tevreden bent met het ontwerp van je mailing, kun je deze afdrukken op je printer. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je printer correct is geconfigureerd en dat de juiste papiersoort is geselecteerd.

Je kunt ook overwegen om je mailing uit te besteden aan een professionele drukkerij als je bijvoorbeeld een grotere oplage hebt of als je een meer complex ontwerp nodig hebt.

Bij kleine oplages zou je dit uiteraard zelf kunnen regelen.

Direct mailing verzenden

Met behulp van een Excel bestand kun je snel en gemakkelijk professionele mailings drukken. Door je gegevens goed te organiseren en een geschikt ontwerp te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je boodschap opvalt tussen de vele andere poststukken die dagelijks worden ontvangen.

Digitaal drukwerk maakt het mogelijk om je mailing gemakkelijker dan ooit te drukken en te versturen, in grote aantallen tegelijk.

 

Het belang van mailing drukwerk in direct mailing marketing

Direct mailing marketing kan een krachtige manier zijn om je boodschap rechtstreeks bij je doelgroep te krijgen.

Het gebruik van druk werk drukken en versturen, zoals; flyers, brochures en postkaarten, kan je helpen om je boodschap nog effectiever te communiceren en je doelgroep beter te bereiken.

Persoonlijke benadering

Een van de belangrijkste voordelen van mailingdrukwerk is dat het een tastbare vorm van marketing is. Denk hierbij aan de bedrukking van enveloppen, briefpapier, visitekaartjes, ansichtkaarten, folders.

In tegenstelling tot e-mails of sociale media-berichten, kunnen print materialen fysiek worden vastgehouden en bekeken. Dit kan helpen om je boodschap op een meer gedenkwaardige manier te presenteren en kan leiden tot een grotere impact op je doelgroep.

Gerichte marketing campagne

Daarnaast biedt direct mailing marketing de mogelijkheid om zeer gerichte campagnes uit te voeren. Door het gebruik van nauwkeurig geselecteerde mailinglijsten, kun je ervoor zorgen dat je materiaal alleen wordt verzonden naar personen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Dit kan leiden tot een hogere respons en een betere ROI voor je marketinginspanningen.

Personalisatie

Mailing drukwerk kan ook worden gepersonaliseerd voor elke ontvanger. Door gebruik te maken van variabele data-printingtechnologie, kun je unieke elementen, zoals namen en andere persoonlijke informatie, opnemen in elk afzonderlijk stuk drukwerk.

Dit kan helpen om de aandacht van je doelgroep te trekken en hen te laten zien dat je hen als individu waardeert.

Branding

Tot slot biedt direct mailing drukwerk de mogelijkheid om je branding en visuele identiteit op een consistente manier te communiceren.

Door het gebruik van kleuren, afbeeldingen en andere visuele elementen die consistent zijn met je merk, kun je ervoor zorgen dat je doelgroep je boodschap herkent en onthoudt.

Creëer effectieve mailings met een duidelijke call to action

Als je een direct mailing campagne opzet, is het belangrijk om een duidelijke call to action op te nemen in je mailings.

Een CTA is een specifieke instructie aan de ontvanger om een actie te ondernemen, zoals een aankoop doen, een offerte aanvragen of zich te abonneren op een nieuwsbrief.

Voordelen van digitaal drukken voor mailings

Digitaal printen heeft de manier waarop bedrijven hun mailing drukken en verzenden veranderd. Met traditioneel drukwerk werden mailings vaak in grote aantallen gedrukt, wat resulteerde in hoge opstartkosten en langere doorlooptijden. Waardoor de verwachte leverdatum vaak lang op zich liet wachten.

Met digitaal drukken kunnen bedrijven hun mailings echter efficiënter en kosten effectiever produceren. Kies voor full colour of simpel zwart wit, gebruik de papiersoort die jij wilt en plaats je bestelling. Volg gemakkelijk via jouw Postnl klantnummer of door middel van een qr code waar de leveringen zijn.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het drukken van jouw mailings, kan MailingCentre de ideale oplossing zijn. MailingCentre is gespecialiseerd in de mailing drukken en versturen van en biedt een uitgebreid assortiment aan druk- en verzenddiensten om aan de behoeften van verschillende bedrijven te voldoen.

Wij geven advies over de druktechnieken, helpen je bij je ontwerp en opmaakdiensten en geven persoonlijk advies. Bekijk onze website of neem contact met ons op bij vragen.

SEO diensten door Content Productions