Logistieke fulfilment

logistieke fulfilment

Logistieke fulfilment

Een keten is zo sterk als haar zwakste schakel is een bekend gezegde. In de logistieke fulfilment is elke schakel even sterk en zijn de verschillende logistieke componenten als voorraadbeheer, pick and pack en verzending volledig op elkaar afgestemd.

Vanaf het moment dat de bestelling via de webshop wordt geplaatst tot aan het moment waarop deze wordt afgeleverd. Voeg daarbij de retour optie en de cirkel is rond.

Onze jarenlange ervaring, we verzorgen het fulfilment voor vele webwinkels, en expertise stellen ons in staat met u mee te denken over het ontwikkelen van tailer-made webshops waarin allelogistieke fulfilment logistieke stappen zijn verwerkt zoals:

 • Het voorraad beheer van uw webwinkels;
 • Het afhandelen van de weborders;
 • De financiële afhandeling;
 • Het om- en herverpakken indien nodig;
 • Het versturen van de bestellingen;
 • Het verwerken van retourzendingen.

Flexibele verzending bij logistieke fulfilment

MailingCentre kan bogen op een jarenlange ervaring op het verzenden van brieven en pakketten. Voordelige tarieven  en tot op het laatste moment verzenden van pakketten via een dicht netwerk van gerenommeerde vervoerders, zowel nationaal als internationaal.

Ontwikkeling van uw webshop

U geeft uw wensen aan en wij ontwikkelen uw webshop, klantvriendelijk, toegankelijk, tegen concurrerende tarieven  en met een professionele uitstraling.

Betaal opties

Afhankelijk van uw situatie en wensen stellen we samen met u een profiel op waar alle mogelijke opties in zijn verwerkt. Denk hierbij aan de implementatie van betaalmogelijkheden voor uw webshop, zoals iDeal, creditcard, overschrijvingen en remboursverzendingen. Ook kopen op rekening en betalen via spaarpunten vallen onder de scope van de betaal opties.

 

Logistieke fulfilment vormt de ruggengraat van moderne e-commerce, en het optimaliseren van deze processen is van cruciaal belang voor het succes van webwinkels. In de wereld van online winkelen is de uitspraak “Een keten is zo sterk als haar zwakste schakel” meer dan alleen een gezegde; het is een waarheid die een weerspiegeling is van de complexe en nauw met elkaar verbonden operaties die betrokken zijn bij het vervullen van bestellingen.

In de context van logistieke fulfilment draait alles om het creëren van een naadloze en efficiënte ervaring voor zowel de webwinkelier als de eindklant. Dit proces begint zodra een bestelling via de webshop wordt geplaatst en eindigt pas wanneer het product veilig en tijdig bij de klant wordt afgeleverd. Het omvat ook de mogelijkheid voor klanten om producten te retourneren als ze niet aan hun verwachtingen voldoen, wat een integraal onderdeel is van de e-commerce levenscyclus.

Onze toewijding aan logistieke fulfilment is gebaseerd op jarenlange ervaring en diepgaande expertise op dit gebied. We hebben talloze webwinkels geholpen bij het stroomlijnen van hun operationele processen en het optimaliseren van de klanttevredenheid. Een van de sleutels tot ons succes is ons vermogen om maatwerkoplossingen te ontwikkelen die alle logistieke stappen in de e-commerceketen omvatten, zoals:

 1. Voorraadbeheer van uw webwinkel: Het begint allemaal met het adequaat beheren van uw voorraad. Een overzicht hebben van welke producten beschikbaar zijn, in welke hoeveelheden en waar ze zich bevinden, is van essentieel belang. Door een efficiënt voorraadbeheersysteem te implementeren, voorkomt u over- of onderbevoorrading, minimaliseert u kosten en verbetert u de leverbetrouwbaarheid.

 2. Afhandeling van weborders: Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst, is het cruciaal om deze efficiënt en nauwkeurig af te handelen. Dit omvat het verzamelen van de juiste items uit de voorraad, verpakken volgens de specificaties van de klant en ervoor zorgen dat de zending gereed is voor verzending.

 3. Financiële afhandeling: Naast het operationele aspect is de financiële afhandeling een belangrijk onderdeel van e-commerce fulfilment. Dit omvat het verwerken van betalingen, het bijhouden van facturen en het afhandelen van eventuele terugbetalingen of geschillen. Een goed financieel beheer zorgt voor transparantie en vertrouwen bij zowel klanten als verkopers.

 4. Om- en herverpakken indien nodig: Soms is het nodig om producten op maat te verpakken, bijvoorbeeld voor promotionele acties of om te voldoen aan specifieke verzendvereisten. Het vermogen om flexibel om te gaan met verpakkingsbehoeften is van onschatbare waarde voor webwinkeliers.

 5. Verzending van bestellingen: Het kiezen van de juiste verzendopties en vervoerders is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de bestellingen tijdig en veilig bij klanten aankomen. Dit omvat nationale en internationale zendingen, met aandacht voor kostenbesparing en snelheid.

 6. Verwerking van retourzendingen: Het beheren van retourzendingen is een onvermijdelijk onderdeel van e-commerce fulfilment. Het vermogen om retourzendingen efficiënt en klantvriendelijk af te handelen, draagt bij aan een positieve klantervaring.

Het belang van flexibele verzending kan niet genoeg worden benadrukt in het kader van logistieke fulfilment. MailingCentre beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van verzending, zowel voor brieven als pakketten. Wij begrijpen dat kostenbesparing een belangrijke factor is voor webwinkels, en daarom bieden we voordelige tarieven voor verzending, zowel nationaal als internationaal. Ons netwerk van gerenommeerde vervoerders zorgt ervoor dat uw pakketten veilig en op tijd bij hun bestemming aankomen. We begrijpen dat verzending de laatste stap is in de klantreis en dat het een grote invloed heeft op de tevredenheid van de klant. Daarom streven we ernaar om deze stap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Naast fulfilment en verzending spelen webshops ook een essentiële rol in het e-commerce-ecosysteem. Een goed ontworpen webshop kan het verschil maken tussen het aantrekken van klanten en het verliezen van kansen. Wij zijn toegewijd aan het ontwikkelen van webshops die niet alleen klantvriendelijk en toegankelijk zijn, maar ook een professionele uitstraling hebben. We begrijpen dat het creëren van een aantrekkelijke online winkelomgeving essentieel is om klanten te trekken en te behouden.

Daarnaast bieden we verschillende betaalopties om aan de behoeften van uw specifieke situatie en doelgroep te voldoen. De keuze van betaalmogelijkheden kan een aanzienlijke invloed hebben op het succes van uw webshop. Daarom werken we nauw samen met u om een profiel op te stellen dat alle mogelijke opties omvat, zoals:

 1. iDeal: Dit is een populaire betaalmethode in Nederland, waarmee klanten veilig en snel online kunnen betalen via hun eigen bank.

 2. Creditcardbetalingen: Creditcards zijn wereldwijd erkend en bieden klanten de flexibiliteit om later te betalen. Het accepteren van creditcardbetalingen vergroot uw internationale bereik.

 3. Overschrijvingen: Sommige klanten geven de voorkeur aan traditionele bankoverschrijvingen. We kunnen deze optie integreren voor een breder scala aan betalingsvoorkeuren.

 4. Remboursverzendingen: Met deze optie kunnen klanten betalen bij ontvangst van hun bestelling, wat een gevoel van zekerheid kan bieden.

 5. Kopen op rekening: Voor zakelijke klanten kan het aanbieden van betaling op rekening een groot voordeel zijn.

 6. Betaling via spaarpunten: Sommige webshops bieden klanten de mogelijkheid om te betalen met spaarpunten of beloningen, wat klantloyaliteit kan bevorderen.

Het bieden van diverse betaalopties vergroot uw klanttevredenheid en kan de conversieratio verhogen. Het stelt klanten in staat om de betaalmethode te kiezen die het beste bij hen past, wat hun koopervaring verbetert.

Kortom, logistieke fulfilment is een complexe en kritische factor in de wereld van e-commerce. Het vereist een naadloze coördinatie van diverse processen, van voorraadbeheer tot verzending, evenals aandacht voor detail bij het ontwerpen van webshops en het aanbieden van diverse betaalopties. Onze expertise en toewijding stellen ons in staat om webwinkels te helpen excelleren in dit competitieve landschap, waar klanttevredenheid en efficiëntie de sleutel zijn tot succes. Wij zijn er trots op om de ruggengraat te vormen van uw e-commerceactiviteiten en u te helpen groeien en gedijen in de wereld van online winkelen.

SEO diensten door Content Productions