wat is direct marketing?

Direct marketing campagnes met succes inzetten

Voor onze opdrachtgevers zetten wij met regelmaat direct marketing campagnes in met tal van gerichte marketing- en communicatiemiddelen. Dit stelt hen in staat om direct een relatie aan te gaan en/of deze te onderhouden.De marketing- en communicatie instrumenten welke tijdens een dergelijke campagne worden ingezet zijn gepersonaliseerd en afgestemd op het individu.

wat is direct marketing?

Reden om te kiezen voor een DM-campagne

Wanneer u als organisatie wilt communiceren met een specifieke doelgroep dan is deze makkelijker te bereiken door de inzet van één of meerdere direct marketing instrumenten. Deze vorm van marketing maakt het mogelijk om eenvoudiger en gerichter te communiceren.

Door een rechtstreekse en gepersonaliseerde benadering van de doelgroep zijn de kosten per contact goedkoper in vergelijking met persoonlijke verkoop en massareclame en -promotie. Een andere reden om te kiezen voor direct marketing is de hogere respons en het uiteindelijke rendement wat wij vaak zien. Voorwaarde hierbij is wel dat u een helder profiel heeft van de gewenste doelgroep en uiteraard dat uw marketing-en communicatiemiddelen hierop zijn afgestemd.

Heeft uw organisatie te maken met veel concurrentie? Dan is een gepersonaliseerde inzet van marketing- en communicatie instrumenten bijna een must om de aandacht van uw klant te krijgen.

Is úw product en of dienst geschikt voor direct marketing?

Eigenlijk is het inzetten van direct marketing tools voor iedere organisatie een prima manier om in contact te treden of de contacten te  onderhouden met uw relaties. Vragen die hiervoor in eerste instantie wel beantwoord moeten worden met ‘ja’ zijn:

1. Staat de beoogde ontvanger er voor open om actie te ondernemen op het moment dat zij in aanraking komen met uw direct marketing campagne?
2. Wegen de investeringskosten van uw campagne op tegen de opbrengsten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees dan verder bij het inrichten van een direct marketing campagne of neem contact met ons op  voor een vrijblijvend advies.

error: Content is protected !!