#1 in Direct Mailing versturen

mailing versturen

Direct Mailing versturen

Een mailing versturen via de post is weer helemaal terug. Steeds meer mensen waarderen het als ze via de post een mailing ontvangen. Waar een aantal jaren geleden de digitale nieuwsbrief in opkomst was, zijn tegenwoordig de meeste mensen hier wel klaar mee. Er komen teveel digitale nieuwsbrieven terecht in de mail waardoor deze steeds vaker als ongewenst worden bestempeld.

Daarom is een mailing versturen per post is weer helemaal terug. Als je druk bent dan leg je de mailing even opzij en kijk je daar op een later moment na wanneer het je beter uitkomt. Een digitale mailing of nieuwsbrief wordt in veel gevallen vrijwel direct weg geklikt. Jammer van de investering en tijd. Een mailing versturen via de post is dus een goed alternatief,

Wat kan MailingCentre voor u doen?

Bij MailingCentre kunnen wij naast een mailing versturen ook mailingen en nieuwsbrieven drukken en/of printen. Daarnaast kunnen wij deze ook couverteren in enveloppen. Ook kunnen we de magazines sealen zodat deze nog beter opvalt.Krimpverpakken met een machine

Hoe leuk is het om een cadeautje te krijgen? Hartstikke leuk natuurlijk. Bij MailingCentre hebben we de mogelijkheid om dit soort gadgets bij de mailing toe te voegen. Of wat dacht je van een verjaardagskaart versturen aan je relaties? Die zullen dat zeker op prijs stellen. Ook dat kunnen we onze klanten uit handen nemen.

Wat kunnen wij nog meer?

Heb je eerst nog iets te sorteren om daarna te verpakken en te verzenden? Ook dan staat MailingCentre voor je klaar! Wij sorteren continue artikelen om deze vervolgen in-, om- of te herverpakken. Moet het daarna verzonden worden. Ook dat regelen wij! Naar binnen- of buiteland? Geen probleem! Pakketten of briefpost? Ook geen probleem! Sterker nog, als u verstuurd via MailingCentre profiteert u meteen van onze zeer aantrekkelijke portotarieven die beduidend lager liggen dan de reguliere tarieven die PostNL hanteert.

Hoe verstuur je een mailing?

Een succesvolle mailing per post kan een effectieve manier zijn om jouw boodschap, aanbiedingen of informatie aan potentiële klanten of doelgroepen te verspreiden. Hier is een stappenplan om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle mailing per post:

 1. Bepaal je doelstellingen:
  • Wat wil je bereiken met deze mailing? Bijvoorbeeld, wil je nieuwe klanten werven, bestaande klanten behouden, producten promoten, informatie delen, enzovoort. Het definiëren van je doelen zal de rest van het proces sturen.
 2. Ken je doelgroep:
  • Identificeer de specifieke groep mensen aan wie je de mailing wilt richten. Dit kan gebaseerd zijn op demografische gegevens, locatie, gedragskenmerken, enzovoort.
 3. Verzamel en organiseer je materiaal:
  • Zorg ervoor dat je alle benodigde inhoud en materialen hebt. Dit kan bestaan uit briefteksten, afbeeldingen, brochures, enzovoort.
 4. Ontwerp je mailing:
  • Creëer een aantrekkelijk ontwerp voor je mailing. Overweeg de lay-out, kleurenschema’s en de algemene visuele aantrekkingskracht. Zorg ervoor dat je merkidentiteit duidelijk wordt weergegeven.
 5. Schrijf je boodschap:
  • Stel een duidelijke en overtuigende boodschap op die de ontvanger aanspreekt. Zorg ervoor dat de voordelen van je aanbieding of boodschap duidelijk worden gecommuniceerd.
 6. Maak een mailinglijst:
  • Als je nog geen mailinglijst hebt, moet je er een maken. Zorg ervoor dat de lijst up-to-date is en dat je de juiste contactgegevens hebt.
 7. Druk je materiaal af:
  • Laat je mailingmateriaal afdrukken bij een professionele drukkerij. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de afdrukken hoog is.
 8. Verpak je mailing:
  • Plaats de gedrukte materialen in enveloppen of mailings, voeg eventuele bijlagen toe en zorg ervoor dat alles goed is georganiseerd.
 9. Adressering en frankering:
  • Print de adressen van de ontvangers op de enveloppen en zorg ervoor dat de mailings correct zijn gefrankeerd volgens de posttarieven.

Wat is nog meer belangrijk bij een mailing versturen?

 1. Test je mailing:
  • Voer een kleine testmailing uit om ervoor te zorgen dat alles er goed uitziet en dat er geen fouten zijn.
 2. Verstuur je mailing:
  • Een mailing versturen doe je op het geplande tijdstip. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle postvoorschriften en -vereisten.
 3. Volg op:
  • Monitor de respons op je mailing. Dit kan onder meer het meten van conversies, het verzamelen van feedback en het bijhouden van reacties omvatten.
 4. Evalueer de resultaten:
  • Analyseer de resultaten van een mailing versturen om te bepalen of je je doelstellingen hebt bereikt. Leer van de ervaring en pas je toekomstige mailings aan op basis van de feedback.
 5. Dank je ontvangers:
  • Stuur eventueel bedankkaarten of bedank-e-mails naar de ontvangers om hen te laten weten dat je hun interesse waardeert.
 6. Herhaal en verbeter:
   • Gebruik de inzichten die je hebt opgedaan om in toekomstige het mailing versturen te verbeteren en herhaal het proces om je marketingdoelen te blijven nastreven.

Een succesvolle mailing versturen per post vereist zorgvuldige planning, aandacht voor detail en een goede opvolging. Door deze stappen te volgen, kun je je kansen op succes vergroten.

Wanneer kan je het beste mailing versturen?

Een mailing versturen kan op verschillende momenten. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard van je doelgroep, de inhoud van de mailing en je doelstellingen. Er is geen one-size-fits-all antwoord, maar hier zijn enkele overwegingen die je kunt gebruiken om de beste tijd te bepalen:

 1. Doelgroep en demografie: De voorkeuren van je doelgroep kunnen variëren op basis van leeftijd, beroep en levensstijl. Probeer te begrijpen wanneer je doelgroep het waarschijnlijkst de post zal bekijken. Bijvoorbeeld, als je jonge professionals target, kunnen avonden en weekenden effectiever zijn omdat ze dan meer tijd hebben om de post te lezen.
 2. Seizoensgebondenheid: Overweeg of je aanbieding, boodschap of promotie seizoensgebonden is. Bijvoorbeeld, kerstaanbiedingen zijn het meest relevant in de aanloop naar de feestdagen. Een mailing versturen moet je du op tijd doen!
 3. Dag van de week: Een mailing versturen gebeurt vaak op dinsdag, woensdag en donderdag. Maandagen kunnen druk zijn voor mensen bij het verwerken van e-mails en post van het weekend, en vrijdagen worden soms vermeden omdat mensen zich op het weekend richten. Maar dit kan variëren afhankelijk van je doelgroep.
 4. Tijdstip van de dag: Overweeg wanneer mensen doorgaans de tijd hebben om hun post te bekijken. Dit kan variëren van persoon tot persoon. Sommigen controleren de post ‘s ochtends, terwijl anderen dat ‘s avonds doen.
 5. Vermijd vakanties en speciale gelegenheden: Zorg ervoor dat je mailing niet concurreert met belangrijke vakanties of speciale gelegenheden waar mensen mogelijk afgeleid zijn.
 6. Test en analyse: Voer A/B-tests uit door mailings op verschillende dagen en tijdstippen te verzenden en evalueer welke timing het beste presteert in termen van open- en responscijfers.
 7. Branchenormen: Overweeg om branchenormen en onderzoeksgegevens te raadplegen om te zien of er specifieke aanbevelingen zijn voor jouw branche of type mailing.
 8. Seizoensgebonden campagnes: Als je meerdere mailings plant, verdeel ze dan strategisch gedurende het jaar om relevante campagnes te ondersteunen, zoals vakantieaanbiedingen, lente- of zomerverkopen, enzovoort.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen garantie is dat er één “beste” tijd is voor een mailing versturen. Het is het beste om je beslissing te baseren op een combinatie van factoren en om de prestaties van je mailings te volgen en te evalueren om in de toekomst te verbeteren.

Wat kost een mailing?

De kosten van een mailing versturen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van je doelgroep, het formaat van de mailing, de kwaliteit van het drukwerk, de verzendmethode en eventuele aanvullende kosten. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten die je kunt verwachten bij een mailing versturen:

 1. Drukwerk: De kosten van het drukken van je mailingmaterialen, zoals brieven, folders, brochures, postkaarten, enveloppen en eventuele bijlagen. De kosten kunnen variëren op basis van de oplage, het formaat en de kwaliteit van het drukwerk. Kijk voor uw drukwerk eens bij Van Ree Media & Communicatie.
  #1 in Direct Mailing versturen 1
  Wij printen in Veenendaal alles in eigenhuis voordat we jouw mailing versturen!

   

 2. Postzegels of porto: Afhankelijk van het formaat en het gewicht van je mailing, moet je postzegels kopen of portokosten betalen aan de postdienst. De kosten variëren op basis van de tarieven die op dat moment gelden.
 3. Adressering en personalisatie: Als je de enveloppen wilt laten bedrukken met de adressen van ontvangers en mogelijk ook personalisatie wilt toevoegen, kunnen er extra kosten zijn voor het ontwerpen en drukken van etiketten of het gebruiken van printservices. Bij MailingCentre bieden wij onze eigen printservice!
 4. Mailinglijst: Als je geen eigen mailinglijst hebt en er een moet kopen of huren, kunnen de kosten variëren op basis van de omvang en kwaliteit van de lijst.
 5. Ontwerp- en creatieve kosten: De kosten voor het inhuren van een ontwerper of copywriter om je mailingmateriaal te creëren, inclusief grafisch ontwerp, tekstschrijven en lay-out.
 6. Verpakkingsmaterialen: Kosten voor enveloppen, beschermende verpakking en eventuele bijlagen of monsters.
 7. Fulfillment en verzending: Als je niet zelf de mailing wilt samenstellen en versturen, kunnen er kosten zijn voor het inhuren van een fulfilmentbedrijf dat dit voor je doet. Dit omvat het verzamelen, verpakken en verzenden van de mailings. Bekijk hier hoe een mailing kan worden verpakt.
 8. Follow-up en responsverwerking: Kosten voor het beantwoorden van vragen of reacties van ontvangers, bijvoorbeeld voor klantenservicepersoneel of het verwerken van bestellingen.
 9. Analyse en rapportage: Kosten voor het volgen en analyseren van de prestaties van de mailing, zoals het meten van responspercentages en conversies.
 10. Overige kosten: Andere mogelijke kosten kunnen inclusief marketingkosten, zoals het maken van landingspagina’s voor online follow-up, juridische goedkeuringen en naleving van regelgeving.

De totale kosten van een mailing kunnen dus sterk variëren afhankelijk van de complexiteit en omvang van je campagne. Het is belangrijk om een budget op te stellen en alle kosten zorgvuldig te plannen om ervoor te zorgen dat je mailing binnen je financiële mogelijkheden valt. Het is ook nuttig om offertes op te vragen bij drukkerijen, postdiensten en eventuele andere dienstverleners om een beter idee te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Hoe voorkom je dat belangrijke mail niet op de juiste plek aankomt?

 1. Zorg voor de juiste adressering: Controleer zorgvuldig de adresgegevens en vermijd afkortingen.
 2. Gebruik betrouwbare postdiensten: Kies gerenommeerde post- of koeriersdiensten voor belangrijke post.
 3. Tracking en aangetekende post: Gebruik tracking of aangetekende post voor extra beveiliging.
 4. Verzend op tijd: Stuur belangrijke post tijdig om vertragingen te voorkomen.
 5. Bewaar kopieën: Maak kopieën van belangrijke documenten voor verzending.
 6. Bevestig ontvangst: Neem contact op met de ontvanger om te bevestigen dat ze de post hebben ontvangen.
 7. Beveilig je postvak: Gebruik indien nodig een postvak met slot om diefstal te voorkomen.
 8. Wees alert op fraude: Wees voorzichtig met verdachte e-mails die belangrijke post lijken te bevatten.
 9. Houd een logboek bij: Houd een overzicht bij van verzonden poststukken voor referentie.

Door deze stappen te volgen, kun je de kans verkleinen dat belangrijke post niet op de juiste plek aankomt.

SEO diensten door Content Productions